Blogi

Joskus on palattava alkuun, jotta voi saavuttaa jotain suurempaa

Olen tässä vuoden päivät tätä blogin kirjoittamista pohtinut ja pähkäilyt, kun kirjoittaminen on ollut minulle aina hankalaa….etenkin sen aloittaminen, mutta joskus se sitä aloitettava jotta eteenpäin pääsee.

Sama on täyspäiväiseksi yrittäjäksi ryhtymiseksi taas muutaman ”vuoden” tauon jälkeen.. Tätäkin asiaa tuli pohdittua jonkin aikaa ja joskus ei asia tarvitse kuin pienen sykäyksen…tuli 40 vuotta täyteen, 20 vuotta rakennusalaa täyteen samaan aikaa ja palkkatyön aiheuttaman haasteiden puute. Ja ehkä tämä on sitä ”4 kympin kriisin” pohdiskelua mitä elämältään haluaa.

Jos näin aluksi kerron itsestäni jotain: eli ikää 40-vuotta, perheeseen kuuluu vaimo ja kolme lasta, jotka kohta rupeaa kaikki olemaan koulumaailman porteilla, nuorimmainen siirtyy syksyllä eskariin, keskimmäinen ensimmäiselle ja vanhin porskuttaa jo neljännelle luokalle.

Koulutukseltani olen rakennusmestari ja valmistuin 2021 ja sitä ennen tuli pyörittyä rakennustyömailla timpurina. Harrastuksena säännöllisen epäsäännöllinen liikunta, luonnossa liikkuminen, erinäisten soittimien ääneksikin kutsutun melun tuottaminen, lähinnä neli ja kuusikielisten soittimet.

Asuinmuotona on omakotitalo, -57 rakennettu tiilitalo, joka on ollut niin sanottu harjoitus- ja taitojen kehittämiskeskus. Omassa talossa on harjoiteltu mitä työmailla ei ole oppinut….välillä paremmalla kuin huonommalla menestyksellä, mutta ei eipä ole tarvinnut asiakkaiden piikkiin harjoitella.

Mutta avatakseni tätä ensimmäisen blogini otsikkoa ja ajatusta.

Yrittäjänä palaan tekemään rakennustöitä huhtikuun alussa, juuri sieltä käytännön työstä missä kaikki intohimo on aina ollut. En kumminkaan ole jättämässä mestarin tai rakennussuunnittelutöitä, vaan teen ja otan vastaan myös niitäkin yrittäen löytää balanssin kaikille näille töille. Ja ehkä pienelle paikkakunnalla töiden monipuolisuus varmaan tuo elannon yksinyrittäjän kukkaroon.

Yksi työni hedelmistä

Vielä blogiini, ajatuksena olisi kirjoittaa rakentamisesta, rakentamisen iloista ja suruista ja Mestari Marttilan arjesta työmaalla kuin kotona. Yritys olisi kirjoittaa kerran kuussa, mutta katsotaan miten tämä sujuu.

Tilauskirjassa on jonkin verran tilaa niin rakennustöille, rakennussuunnitteluun ja vastaavan mestarin palveluille, joten rohkeasti yhteyttä.

Yrittäjä ja rakennusmestari

Jani Marttila